Pressmeddelande 2023-02-01

Värderingsdata rekryterar Johan Hill som ny vd


Värderingsdata fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning genom att rekrytera Johan Hill som ny verkställande direktör. Rekryteringen görs för att ytterligare sätta fokus på tillväxt inom Värderingsdatas erbjudande för webbaserad analys och information av Sveriges samtliga 3,3 miljoner fastigheter. Mathias Olofsson som varit vd för Värderingsdata de senaste 7 åren tar över ansvaret för att utveckla Värderingsdatas största affärsområde AVM – Automatiserade Värderingsmodeller.

Värderingsdata har en mycket stark tillväxt och är i en offensiv fas inom samtliga affärsområden. Johan Hill kommer att fokusera på att fortsätta den expansionen och att skapa förutsättningar för att öka tillväxttakten och investeringarna i existerande och nya erbjudanden samt att ta hand om kundernas starka efterfrågan på Värderingsdatas tjänster.

Jag är mycket glad och stolt att Johan Hill valt att ansluta till vårt duktiga team på Värderingsdata. Han kommer, med sin bakgrund inom sälj och fastighetsinformation och starka ledarerfarenhet, att vara ett mycket bra tillskott till organisationen. Jag är övertygad om att Johan kommer att lyfta Värderingsdata till ännu högre höjder. Jag vill samtidigt tacka Mathias Olofsson för ett mycket gediget jobb och att han nu tar ansvar för Värderingsdatas största affärsområde är viktigt och det känns väldigt bra", säger Mikael Lundström, styrelseordförande Värderingsdata.

”Det ska bli väldigt roligt och spännande att axla rollen som vd för Värderingsdata. Det är en organisation som kännetecknas av extremt hög kompetens, kvalitet och kundfokus. Jag ser fram emot att vara med och bidra till deras fortsatta framgångsresa. Värderingsdata har en otroligt spännande position med stor potential på den svenska marknaden” säger Johan Hill.

Johan Hill är en mycket kompetent ledare med över 15 års erfarenhet av att skapa och utveckla team. Johan har djup kunskap från försäljning av Software-as-Service lösningar från bland annat företag som MSCI, Datscha och Netsurvey. Han kommer närmast från en tjänst som Executive Director, Client Coverage Nordic på MSCI.

Johan Hill tillträder sin tjänst som verkställande direktör den 1 maj 2023.

För ytterligare information och kommentarer:

Mikael Lundström, Styrelseordförande tel: 010-603 86 28,
e-mail: mikael.lundstrom@svefa.se

Johan Hopstadius, styrelseledamot tel: 076-634 20 05
e-mail: johan.hopstadius@svefa.se

Värderingsdata är Sveriges bredaste leverantör av webbtjänster för analys och värdering av den svenska fastighetsmarknaden. Med över 30 års erfarenhet vet vi vad våra kunder inom finans- och fastighetsbranschen behöver för lyckade och effektiva affärer.

Kontaktuppgifter

Värderingsdata
Norra Torggatan 1
434 30 Kungsbacka

Telefon +46 300 735 70
Fax +46 300 735 71
E-post info@varderingsdata.se


Våra tjänster

Privatbostäder
Statistik och detaljerad information om småhus och bostadsrätter.

Läs mer här

Bank
Automatiserade värderingsmodeller för bank och finansmarknaden.

Läs mer här

Kommersiella fastigheter
Analys och värdering av kommersiella fastigheter.

Läs mer här


 

Ansvarig utgivare: Christian Fjordskär © 2023 Värderingsdata i Kungsbacka AB.